Vajda Zoltán: Valóban elveszik az orvosi rendelőket az önkormányzatoktól?

Vajda Zoltán: Valóban elveszik az orvosi rendelőket az önkormányzatoktól?

Wibra György
2023. június 15.
Országügyek

Kertváros országgyűlési képviselője, Vajda Zoltán a Parlamentben felszólalásában Pintér Sándor belügyminisztert kérdezte arról, hogy mi a kormány szándéka az önkormányzati szakrendelőkkel, amelyek átvételével kapcsolatban néhány hónapja az országos kórház-főigazgató tapogatózó felmérésbe kezdett. 

A képviselő kifejtette, hogy a Kertváros önkormányzata több százmillió forintot költött a helyi egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére. A tervek kapcsán többek között arra várt választ, hogy  veszélyben van-e a 16. kerületi szakrendelő, és, ha a helyiek, valamint a kerületi önkormányzat úgy határoznak, nem adják át az államnak a kiszemelt intézményeket, akkor ezt a döntést a kormány tiszteletben tartja-e. A belügyminiszter nevében válaszoló Rétvári Bence államtitkár kitért a konkrétumok említése elől.

Vajda, egyetértve Kovács Péter polgármesternek még márciusban a képviselőtestületi-ülésre beterjesztett indítványával, azt kiegészítendő, levélben kezdeményezte, hogy a képviselő testület hozzon létre a polgármester vezetésével egy munkacsoportot a Szakrendelő önkormányzati tulajdonban tartása érdekében kifejtendő lépések összehangolására az egyéni, valamint a listás országgyűlési képviselő, az egészségügyért felelős alpolgármester és az Egészségügyi bizottság egy ellenzéki tagjának részvételével. Mindemellett csatlakozásra kérte fel a Kertvárosban lakó, az országgyűlésbe listán bejutó Szatmáry Kristófot is. A javaslatot a testület fideszes többsége elutasította.

A felszólalást és a választ a videóban nézhetik meg.

További cikkek