Összefogás a Konrád uszodáért

Összefogás a Konrád uszodáért

Kiss Krisztina
2023. június 15.
Helyben vagyunk

Sikeresen zárult az idén januárban leégett Szentmihályi Konrád Ferenc Uszoda újjáépítését támogatók számára rendezett önkormányzati gálaest március végén az Erzsébetligeti Színházban.

A polgármester felhívására érkezett adományokon túl a rendezvényen résztvevők az árverésre bocsátott tárgyak megvásárlásával is hozzájárulhattak ahhoz, hogy a Kertváros mielőbb visszakaphassa kedvelt helyét. Kovács Péter tájékoztatása szerint a liciten az összes felajánlás gazdára talált, és a tombola árával együtt több mint 2,7 millió forint gyűlt össze az uszoda helyreállítására, a kerület káralapszámlájára pedig – a gála napjáig – 11,4 millió forint érkezett. A kerület számos neves előadóművésze műsorával önzetlenül támogatta az eseményt. Az árverésre művészek, sportolók és gyűjtők adtak át különböző műtárgyakat, relikviáikat. A gálán, mivel adományukkal támogatták az újjáépítést, a kerület országgyűlési képviselője, Vajda Zoltán, valamint a listán mandátumot szerzett Szatmáry Kristóf is részt vett.

A 2200 négyzetméteres uszoda tetőszerkezete még januárban gyulladt ki. A tűzesethez a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók is kivonultak. A polgármester azt írta, nem tudni, mi okozta a tüzet a rákosszentmihályi Konrád Ferenc Uszodában, a pontos okokra a statikai ellenőrzés utáni tűzvizsgálat eredménye ad majd választ. A Momentum önkormányzati képviselője, Hollai Gábor az épület biztosítási szerződéséről a facebook oldalán közzétett bejegyzéséből kiderül, hogy az önkormányzat kizárólag az épületre kötött biztosítást, 700 millió forint erejéig.

Árverésre bocsátott sportrelikviák
gála – Kovács Péter
Kovács Péter polgármester köszönti a gála résztvevőit

(forrás: Kovács Péter polgármester facebook oldala)

További cikkek