Ez már a második!

Ez már a második!

2023. június 15.
A szerk.

Márciusban jöttünk ki az első számmal. Minket is meglepett az a nagy érdeklődés, amellyel fogadták az Öt falu-t. Köszönjük a támogató elismeréseket és a javaslatokat, felvetéseket is, amelyekkel önök szerint jobbá lehetne tenni a lapot.

Akaratunk ellenére hibát is vétettünk: a hátlapon, ahol a Naplás melletti szabadidőparkról írtunk, a Kertváros népszerűsítésére gondolva szerepeltettük a kerület szlogenjét, amelyről utóbb tudtuk meg, az Kovács Péter polgármester tulajdonában van. Ezúton is elnézést kérünk és sajnáljuk, hogy erre nem figyeltünk. Hogy mi a szlogen, azt nem véletlenül nem írtuk most le – a használatára ugyanis, bár kértünk engedélyt a lap kiadását finanszírozó MSZP-n keresztül, nem kaptuk meg.

Mindez nem veszi el a kedvünket attól, hogy folytassuk. Mert a Kertvárosban történnek dolgok: rengeteg érdekes emberrel ismerkedhetnek meg, olvashatnak olyan témákról, amelyek komoly érdeklődésre tarthatnak számot.

Ebben a számban „találkozhatnak” egy halk szavú emberrel, aki jobban szereti az előzékenységet, a nagyvonalúságot. Végzettsége szerint középiskolai olasz nyelv és irodalom szakos tanár, a kerületi Környezet- és klímavédelmi bizottság külsős tagja. Hírfüggő. Sokan az általa moderált 16. kerületi közéleti fórum és politikai aréna nevű facebook oldalról ismerik. Molnár Nóra azonban ennél sokkal több, ne hagyják ki a róla készült portrénkat!

Fót önkormányzati képviselőjével, Vargha Nórával arról beszélgettünk, milyen hatása lehet a 16. kerületre az ott épülő akkugyár. Szó lesz még a mátyásföldi reptérről is, amely Magyarország harmadik légikikötőjeként kezdte meg működését 1916-ban. A légiforgalom megszűnésével előtérbe kerültek különleges természeti értékei. Cikksorozatunk első részében a mai állapotokat ismerhetik meg.

Mindezeken túl beszámolót olvashatnak a Konrád uszoda újjáépítésért szervezett gáláról és megtalálják a következő időszak kulturális programajánlóját is.

További cikkek